Vitamina E

INCI: Tocopherol / Tocopheryl acetate


Vitamina E se găsește în multe legume, uleiuri vegetale, semințe, nuci, soia, porumb, cereale și în câteva tipuri de carne și lactate.  


Cea mai activă formă de vitamina E este alfa - tocopherol, și este principalul antioxidant liposolubil care se găsește în pielea umană (via sebum), membrane, plasmă precum și alte țesuturi care protejează celulele de stresul oxidativ. Vitamina E este folosită, în mod uzual, pentru tratarea arsurilor mici, cicatricilor chirugicale, precum și alte răni cutanate. 


Vitamina E reprezintă o familie de izomeri liposolubili care include patru tipuri de tocoferoli și patru tipuri de tocotrienoli. Tocoferolii se găsesc în măasline, alune, semințe de floarea soarelui, nuci și, mai ales, ulei de palmier. Tocotrienolii se găsesc în orez, ulei de cocos, unt de cacao, soia, orz și germeni de grâu, și, deși sunt antioxidanți mai puternici decât tocoferolii, se găsesc în cantitate mai mică în surse naturale.


În produsele cosmetice se găsesc de obicei două tipuri de vitamina E - tocopherol - și o formă esterificată - tocopheryl acetate, în concentrații de 1-5 %. Aplicarea unui produs ce conține vitamina E îmbunătățește hidratarea stratului extern al pielii și capacitatea de a păstra un nivel optim de hidratare. 


Proprietăți:


- antioxidan
- fotoprotecție împotriva radiațiilor UV 
- ajută în îndepărtarea petelor pigmentare
- ajută în vindecarea rănilor cutanate
- anti-aging
- anti-cancerigen (în combinație cu acid ferulic și vitamina C).


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, inclusiv cele grase și mixte, dar în special tenurile mature - DRNW, DRPW, DSNW, DSPW, ORNW, ORPW, OSNW și OSPW.


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 182 - 188


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 84 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 84 Rezultate