Vitamina B5

Vitamina B5/ D-Panthenol 


INCI: panthenol


Prezent în toate celulele vii, acidul pantotenic  (vitamina B5) aparține familiei de vitamine B solubile în apă și este, de asemenea, un ingredient esențial în sinteza enzimelor necesare pentru metabolizarea carbohidraților și a grăsimilor și pentru menținerea unor funcții normale de regenerare a pielii. Dexpanthenol (D-panthenol) este un derivat alcool al acidului pantotenic folosit în produsele cosmectice datorită stabilității ca ingredient care este transformat în piele în acid pantotenic. 


Proprietăți:


- hidratează și împiedică pierderea de apă din piele


- acționează ca un anti-inflamator împotriva iritațiilor cutanate


- facilitează vindecarea leziunilor cutanate


- fortifiant capilar, conferă strălucire fileor de păr, poate preveni despicarea firelo


- întărește părul de la rădăcină până la vârfuri


- calmează scalpul iritat, reduce senzația de mâncărime


D-panthenolul este considerat a fi un ingredient ce poate fi folosit pe piele cu riscuri minime de iritații și alergii și este recomandat tuturor tipurilor de ten, în special celor uscate. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, în special DRNT, DRNW, DRPT, DRPW, DSNT, DSNW, DSPT, și DSPW 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 81 - 83


Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 42 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 42 Rezultate