Lemn dulce

INCI: glycyrrhiza uralensis root extract/ glycyrrhiza glabra root extract


Extractul de lemn dulce (sau licorice) se extrage din rădăcina și rizomii plantei glycyrrhiza uralensis care este una dintre cele mai vechi și populare plante medicinale folosite în medicina chinezească.  


Constituenți importanți: flavonoizi, acid gliciretinic, și glicerol benzofuran courmarin.


Proprietăți: 


- anti-inflamator puternic, antialergic și calmează iritațiile pielii


- antioxidant


- antibacterian


- regenerant cutanat


- uniformizează și îndepărtează petele pigmentare


Extractul de lemn dulce este recomandat pentru îngrijirea peilii afectate de acnee, eczeme, alte infecții cutanate. Datorită efectelor calmante și antibacteriene este recomandat atât pentru piele cât și pentru păr și scalp. De asemenea, extractul de lemn dulce provenit din specia G. glabra este folosit pentru tratarea dermatitei atopice, hiperpigmentării, psoriazisului și a pielii sensibile, cu rozacee. 


In general ingredientul este folosit in produse cosmetice pentru toate tipurile de ten, în special cel sensibil și tenul afectat de acnee și alte iritații și leziuni. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, dar în special tenurile sensibile - DSNT, DSPT, DSNW, DSPW, OSNT, OSNW, OSPT și OSPW. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 244 - 252


Setare Direcție Descendentă

Afișare 11 Articol(e)

Setare Direcție Descendentă

Afișare 11 Articol(e)