Măr

INCI: Malus domestica extract 


Extractul de măr provine din fructul, frunzele și coaja de măr, specia Malus domestica. Datorită concentrațiilor mari de compuși fenolici și flavonoizi, extractul este un antioxidant puternic, cu efect anti-aging, protejează pielea de radiațiile UV și inhibă creșterea celulelor canceroase.


Constituenți importanți: floretin, flavonoizi, acizi fenolici, chalcones, catechine


Proprietăți:


- antioxidant și fotoprotector


- antibacterian și anti-cancerigen 


- hrănește părul


- îndepărtează petele pigmentare. 


Unul dintre compușii aflați în cantiate mare în extract este floretinul (phloretin), un activ cosmetic cu proprități remarcabile de fotoprotecție a pielii de radiațiile UV. Mai mult, floretinul acționează și ca un adjuvant în pătrunderea altor activi în piele. 


Compușii fenolici din extractul de măr acționează prin eliminarea radicalilor liberi și inhibarea producției lor și stimlează sinteza de enzime entioxidante. Astfel, se previne stresul oxidativ care distruge componentele și procesele celulare din piele. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, inclusiv cele grase și mixte, dar în special -  DRNW, DRPW, DSNW, DRPT, ORPT, OSPT, ORPW, OSNW, și OSPW. 


Polyphenolic Characterization and Antioxidant Activity of Malus domestica and Prunus domestica Cultivars from Costa Rica, Foods (2018)


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 163 - 165.


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1 Articol(e)

Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1 Articol(e)