Ulei din sâmburi de struguri
INCI: vitis vinifera seed oil


Uleiul este obținut din sâmburii de struguri și are un conținut ridicat de acizi grași esențiali, ca acidul linoleic, precum și compuși fenolici importanți, printre care și resveratrol. 


Activul are proprietăți antioxidante puternice și de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. Datorită compușilor săi, uleiul de sâmburi de struguri acționează ca un bun emolient și regenerază și hrănește pielea și părul. 


Uleiul are o absorbție cutanată bună, nu lasă reziduuri grase și poate fi folosit pentru toate tipurile de ten, în special cel gras și mixt. 


Constituenți importanți: acizi grași - acidul linoleic (66-75%), acid oleic, tocopherol (vitamina E) și tocotrienoli (forme nesaturate de vitamina E), compuși fenolici - flavonoizi, carotenoizi, acizi fenolici, taninuri și stilbeni, inclusiv trans-resveratrol, acid galic. 


Proprietăți:


- antioxidant


- anti-inflamator


- antimicrobian 


- emolient și regenerant


- hrănește părul


Uleiul din sâmburi de struguri are proprietăți antioxidante remarcabile datorită conținutului ridicat de compuși fenolici și a combinației sinergetice dintre acestea. Mai mult, studiile arată ca anumiți compuși fenolici au acțiune anti-cancerigenă, în special în modularea ciclurilor celulare, fiind citotoxice celulelor tumorale dar fără a impacta celulele sănătoase. 


Resveratrolul, prezent in uleiul din sâmburi de struguri, are proprietăți: antioxidante, de calmare a eritemului și acneei, de îndepărtare a petelor pigmentare, antivirale, de fotoprotecție și antiaging. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, inclusiv cele grase și mixte, dar în special -  DRNW, DRPW, DSNW, DSPW, ORNW, ORPW, OSNW, și OSPW. Review of the Pharmacological Effects of Vitis vinifera (Grape) and its Bioactive Constituents: An Update, Phytotherapy Research (2016)


Grape Seed Oil Compounds: Biological and Chemical Actions for Health, Nutrition and Metabolic Insights (2016)


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 152 - 159.


 
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 4 Articol(e)

Setare Direcție Ascendentă

Afișare 4 Articol(e)