Ulei de argan

INCI: argania spinosa kernel oil


Uleiul de Argan este obținut din sâmburii fructelor arborelui de argan, nativ în Maroc, care crește pe zone restrânse, având nevoie de condiții climaterice specifice. Prin presarea la rece a sâmburilor se obține un ulei de înaltă calitate biologică și nutrițională, cu proprietăți remarcabile, care păstrează intacte toate principiile active ale sâmburelui bogat în acizi grași esențiali polinesaturați, tocoferoli, compuși fenolici antioxidanți și steroli.


Proprietăți:


- anti-age, luptă contra efectelor îmbătrânirii cutanate


- antioxidant, cu acțiune de neutralizare a radicalilor liberi


- îmbunătățește fermitatea pielii, redă elasticitatea și suplețea pielii


- restructurant, redă fermitatea și tonusul pielii


- regenerator, cicatrizant și reparator, stimulează schimburile intracelulare și reînnoirea pielii


- emolient și hidratant, menține echilibrul filmului lipidic al pielii


- nutritiv și bogat în compuși care ajută la menținerea integrității și sănătății pielii


- protector, limitează efectul factorilor externi și de mediu


- fortifiant pentru unghii


- conferă strălucire și vigoare firelor de păr.


Absorbția uleiului de argan in piele este lentă și deseori lasă o senzație de gras. De aceea, uleiul de argan este recomandat în primul rând tenului uscat, matur și deteriorat și părului uscat, degradat, lipsit de vitalitate si vopsit. 


Fenotipuri Baumann recomandate: DRNW, DRPW, DSNT, DSNW, DSPT, și DSPW. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 25 - 27


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 31 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 31 Rezultate