Trandafir

INCI: Rosa Damascena flower water


Trandafirul de Damasc este un trandafir hibrid cunoscut pentru utilizarea sa în cosmetică și parfumerie. Petalele de trandafir conțin vitamina C și flavonoizi iar apa de trandafiri este un ingredient folosit îndelung în medicină și cosmetică din sudul Asiei și Orientului Mijlociu. Astăzi planta este cultivată preponderent în Bulgaria, Turcia, Franța, Maroc, Iran și India. 


Constituenți importanți: geraniol (cu activitate antiseptică intensă), citronellol, alcol feniletilic, nerol, linalool, quercetin, kaempferol, myricetin, beta-caroten, tocoferol, acid ascorbic, farnesol, acizi fenolici. 


Proprietăți:


- antioxidant


- antibacterian și antimicrobian


- anti-inflamator


- anti-septic


- fotoprotectorx


- atenuează roșeața și catifelează pielea


- previne îmbătrânirea cutanată.


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, dar în special -  DRNW, DRPW, DSNW, DSPW, ORNW, ORPW, OSNW, și OSPW. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 145 - 147. 


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 26 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 26 Rezultate