Ulei de borago

INCI: borago officinalis seed oil


Uleiul de borago este obținut din ssemințele florilor albastre de borago, cultivate in Siria, rediunea meditareneană, Orientul Mijlociu, nordul Africii și America de Sud. Prin presarea la rece a semințelor se obține un ulei cu proprietăți anti-inflamatoare, folosit in tratarea dermatitei atopice, artritei reumatoide precum și în alte afecțiuni pentru calmarea iritațiilor și a inflamațiilor cutanate. 


Constituenți importanți: acid gama linolenic (GLA) 20-27%, acid alfa linolenic 10%, alt acizi: palmitic, stearic, oleic, linoleic, eicosenoic și erucic. 


Proprietăți:


- regenerator și reparator cutanat, anti-age


- contribuie la sporirea elasticității și tonusului pielii


- calmant, reduce roșeața și iritația pielii


- contribuie la buna funcționare a barierei naturale de protecție a pielii


Uleiul de borago stimulează producția de ceramide de tip I și este eficient, în special, în tratarea pielii uscate, mature, iritate, fragile și sensibile. De asemenea, datorită proprietăților anti-inflamatoare este recomandat în îngrijirea pielii afectate de neurodermatită, iritații, alergii. 


Pentru că uleiul se absoarbe lent în piele și este ocluziv, de obicei lasă o senzație semigrasă și se recomandă folosirea pe perioade de timp limitate de timp persoanelor cu ten gras. 


Fenotipuri Baumann recomandate: DSNT, DSNW, DSPT, și DSPW. În general, este recomandat pentru pielea uscată și sensibilă. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 28 - 30


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 2 Articol(e)

Setare Direcție Ascendentă

Afișare 2 Articol(e)