Ulei de soia

INCI: Glycine soja Oil


Soia este o plantă cultivată din cele mai vechi timpuri, din sec. XI î.e.n, în nordul Chinei. Astăzi, soia este unul din ingredientele cele mai des utilizate în industria cosmetică. 


Constituenți importnați: acid linoleic (48-59%), acid oleic (17-30%), acid linolenic (4-11%), fosfolipide, polizaharide, izoflavone, vitamina E și saponine. 


Proprietăți:


- antioxidant


- anti-inflamator


- agent de fotoprotecție


- iluminator, de îndepărtare a peteleor pigmentare


- anti-aging 


- hidratant și nutritiv.


Substanțele izoflavone din soia, genisteina și daidzeină, au efecte anti-carcinogene, fotoprotectoare și de limitare și reparare a deteriorării țesuturilor cutanate de către radiațiile UV. În testele in vitro, izoflavonele au stimulat secreția de colagen și au acționat ca substanțe antioxidante, neutralizând radicalii liberi. De asemenea, uleiul din boabe de soia este folosit pentru tratarea petelor pigmentare, inclusiv melasma. Interesant este că orice extract din alte părți ale plantei provoacă pete pigmentare și melasmă; doar uleiul din boabe de soia este cel care inhibă activarea unui receptor din piele (PAR-2) răspunzător de activitatea cheratinocite-melanocite și apariția petelor. Efectul anti-aging al uleiului de soia revine din conținutul de acizi esentiali (în special acidly linoleic) si de umectanți (polizaharide) și de creștere a nivelului de acid hialuronic din piele. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, în special: DRPT, DRPW, DSPT, DSPW, ORPT, ORPW, OSPT și OSPW. Soia este un ingredient des utilizat în special în produsele pentru tenul sensibil, inclusiv cel cu rozacee. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 129 - 134. 


Setare Direcție Descendentă

Afișare 11 Articol(e)

Setare Direcție Descendentă

Afișare 11 Articol(e)