Ulei de migdale

INCI: prunus amygdalus dulcis oil


Uleiul de migdale dulci este obținut din sâmburii de migdale și a fost folosit, din timpuri străvechi, în tratarea pielii precum și în arta culinară. 


Uleiul conține:


- acizi grași esențiali - acid oleic (64-82%), acid linoleic (8-28%)


- beta-zoosterol;


- squalene;


- vitamina E (alfa-tocoferol).


- vitamina B (B2, B3, B6)


- minerale (magneziu, zinc, etc.). 


Activul acționează ca un emolient, protejează pielea de deshidratare și ajută la menținerea barierei hidrolipidice a pileii. Datorita vitamineleor și mineralelor, uleiul de migdale are efecte nutritive, regenerante și calmante. Este recomandat în special pielii uscate, deshidratate, sensibile și iritate. În special, conținutul de acizi grași esențiali ajută la menținerea elasticității pielii și aspectului de piele suplă, catifelată. 



Complementary Therapies in Clinical Practice, The uses and properties of almond oil (2010), pag. 10-12


In vivo investigations on the penetration of various oils and their influence on the skin barrier, Skin Research and Technology (2011), pag. 1-6

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 53 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 53 Rezultate