Ulei de șofran

INCI: carthamus tinctorius seed oil


Uleiul de șofrănel se obține prin presarea semințelor plantei (Carthamus tinctorius). Compoziția de acizi grași a uleiului de șofrănel poate fi manipulată experimental și variază în funcție de locația geografică a plantelor. 


Constituenți importanți: acid linoleic, acid oleic, acid palmitic, acid arahdonic, polifenoli. 


Acidul linoleic (LA) este un component principal al semințelor de șofrănel și ingredientul principal citat pentru beneficiile cutanate ale uleiului. De fapt, uleiul de șofran este unul dintre cele mai bogate surse de acid linoleic, care este esențial pentru producția endogenă de ceramide, componente importante ale epidermei, stratul de piele care joacă un rol crucial în funcția de barieră și cutanată și retenție de apa. Acidul linoleic nu este produs de corp și, prin urmare, trebuie obținut prin aplicare și dietă. Acidul linoleic aplicat pe piele întărește bariera cutanată și scade pierderea de apă transepidermică.


Component major în sinteza systemică de acid game linolenic, acidul linoleic are un rol important în controlul și diminuarea inflamației cutanate. 


Proprietăți:


- emolient, nutritiv, prezervă stratul lipidic al pielii


- ajută la menținerea hidratării cutanate


- reduce roșeața și contribuie la repararea pielii, în special în cazul rozaceei


- are textură lejeră, se absoarbe ușor în piele


- antioxidant și anti-aging, combate îmbătrânirea pielii


- regenerator, restructurant, sporește elasticitatea pielii


- protejează părul de acțiunea radicalilor liberi și de deshidratare


-hrănește fibra capilară și îi conferă un aspect sănătos.


Uleiul este recomandat tenurilor uscate și inflamate și mai puțin tenului gras și sensibil din cauza gradului de ocluziune puțin ridicat.  


Fenotipuri Baumann recomandate: DRNT, DRPT, DRNW, DRPW, DSNT, DSPT, DSNW, and DSNT. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 41 - 43


Setare Direcție Descendentă

Afișare 3 Articol(e)

Setare Direcție Descendentă

Afișare 3 Articol(e)