Acid ferulic

INCI: ferulic acid


Acidul ferulic este un ingredient antioxidant puternic, prezent în multe legume, fructe și cereale. Absoarbe razele UV și protejează pielea de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, în special eritemul și iritațiile cutanate. Este aprobat in Japonia ca și ecran solar. Dacă este folosit împreună cu vitamina C și vitamina E, potențează afectele antioxidante, de îndepărtarea a petelor pigmentare ale acestora și stabilitatea formulei produsului cosmetic.


Alte proprietăți ale acidului ferulic: 


- stimulează procesele biochimice din celulele pielii, la nivel de membrane


- combate formarea ridurilor și crește fermitatea pielii


- inhibă producția de melanină


 Acidul ferulic se folosește la un pH acidic, de cel mult 5,5 și este indicat tuturor tipurilor de piele.  Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, în special: DRNW, DRPT, DRPW, DSPT, DSPW, ORNW, ORPT, ORPW, OSNW, OSPT și OSPW


Cosmeceuticals and Cosmetic Practice (2014), pag. 103-112


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 126-128


Setare Direcție Descendentă

Afișare 5 Articol(e)

Setare Direcție Descendentă

Afișare 5 Articol(e)