Vitamina C

INCI: L-ascorbic acid


Vitamina C (ascorbic acid) este un nutrient esențial care nu poate fi sintentizat de către corpul uman și joacă un rol important în producția de colagen din piele. Acidul ascorbil poate fi găsit în numeroase plante și fructe precum citricele. 


Proprietăți:


- acțiune antioxidantă forte prin inhibarea formării redicalilor liberi și protejarea pielii de stresul oxidativ


- stimulează producția de colagen și îmbunătățește elasticitatea cutanată


- acțiune antirid și împotriva procesului de îmbătrânire a pielii


- acțiune de înlăturare a petelor pigmentare și melasmei


- ajută în procesul de vindecare a rănilor cutanate


- acțiune fotoprotectoare împoriva razelor UV (în special derivatul de palmitat ascorbilic (ascorbyl palmitate).


Acidul ascorbic acționează și pentrează straturile pielii numai numai în cazul unei mediu acidic, cum ar fi după folosirea unui toner cu acid glicolic, acid salicilic sau acid azelaic. Dar vitamina C, sub formă de acid ascorbic, este instabilă și oxidează rapid la expunerea la soare și aer. De aceea, în produsele cosmetice se folosesc cu preponderență derivați ai vitaminei C precum: palmitat ascorbilic (ascorbyl palmitate), glucozid ascorbilic (ascorbyl glucoside), fosfat de ascorbil de magneziu (magnesium ascorbyl phosphate), tetraisopalmitat de ascorbil (ascorbyl tetraispalmitate) și acid ascorbit etilat (ethylated ascorbic acid). Stabilitatea acidului ascorbic poate fi crescută dacă se folosește împreună cu acidul ferulic și vitamina E, iar eliminarea petelor pigmentare este potențată și de prezența altor ingrediente pentru depigmentare. 


Acidul ascorbic este considerat un ingredient cu potențial de iritare ridicat, în special în cazul tenului sensibil (inclusiv rozacee). De aceea, în cazul folosirii unui produs cu un conținut ridicat de vitamina C, introducerea acestuia în rutina zilnică se realizează treptat (de la 1/săptămână până la 1/ 3 zile). Se recomandă utilizarea în special dimineața pentru a potența efectul ecranului solar.  Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, în special: DRNW, DRPT, DRPW, ORNW, ORPT și ORPW


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 117 - 120; 176 - 182.


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 34 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 34 Rezultate