Squalan

INCI: squalane


Squalanul este un derivat de squalen, care se găsește în uleiul de pește și în uleiul de măsline în cantități notabile, sursa preferabilă de obținere.


Ambele substanțe se găsesc în concentrație semnificativă în sebumul uman și sunt biocompatibile cu filmul hidrolipidic de la suprafața pielii.


Pielea umană este expusă în mod continuu la factori de mediu, inclusiv radiațiile de lumină ultraviolete (UV) prin lumina soarelui. Pielea include glande mici numite glande sebacee care secretă sebum, o materie bogată în lipide prin foliculii de păr pentru a proteja pielea și părul, formând bariera lipidică de la suprafața acestora.


Atât squalanul cât și squalenul au un rol important în protecția pielii în fața stresului oxidativ și a radiatiilor solare. Datorită proprietăților sale unice și naturii mai stabile, squalanul este folosit, cu preferință, în produsele cosmetice și pentru toate tipurile de piele. 


Studiile științifice arată că squalenul are proprietăți importante de protecție împotriva anumitor substanțe cancerigene, radicalilor liberi (un foarte bun antioxidant) și cu proietăți emoliente notabile. Activul poate fi absorbit de piele, fără a lăsa reziduuri grase la suprafață cu rol important în creșterea elasticității cutanate. Mai mult, squalenul poate acționa și ca un facilitator de penetrare a stratuluu cutanat și de către alte substanțe active benefice din produsul cosmetic. 


Squalenul acționează ca un agent oclusiv la suprafața pielii, păstrând astfel nivelul optim de hidratare în piele și repară bariera naturală a pielii și a părului. 


Biological importance and Applications of Squalene and Squalane, Advances in Food and Nutrition Research, volume 65, pag. 223 - 233. 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 10 Articol(e)

Setare Direcție Ascendentă

Afișare 10 Articol(e)