Ceai verde

INCI: Camelia sinensis leaf extract


Ceaiul verde este o plantă de tip arbore cultivat, în special în zona Asiei începând de acum 4000 ani estimativ. În ultimii 20 de ani a beneficiat de o atenție sporită datorită proprietăților antioxidante și anticarginogene, fiind unul dintre ingredientele cele mai cercetate cu privire la efecte și întrebuințări. 


Proprietăți:


- antioxidant și anti-inflamator;


- anti-acneic


- agent de fotoprotecție


- reduce creșterea în exces a vaselor de sânge


- previne îmbătrânirea cutanată


- anti carcinogenic 


- antibacterian. 


Constituenți importanți: catechine (ECG, GCG, EGCG - efect antiinflamator, fotoprotector, antibacterian), theofilinia, teobromină (efect - antioxidant, antiinflamator), procianidine (efect de stimulare a secreției de colagen și elastină), tanine (efect - antioxidant, anti-inflamator).


Extractul de ceai verde este ușor de utilizat în formulările cosmetice deoarece nu reacționează ușor cu alte ingrediente active și crește stabilitatea altora. Provocarea vin din partea catecinelor din compoziție care pătrund cu dificultate în piele, astfel fiind necesară utilizarea lor cu substanțe care cresc gradul lor de permeabilitate a pielii. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, în special: DRNW, DRPW, DSNT, DSPT, DSNW, DSPW, ORNW, ORPW, OSNT, OSPT, OSNW, și OSPW. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 137 - 144. 


Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 40 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 40 Rezultate