Vitamina B3

Vitamina B3/ niacinamida


INCI: niacinamide


Vitamina B3/ niacinamida este un nutrient esențial care, în organism, este transformată în co-factorii NADH și NADPH, implicați în multe reacții biochimice inclusiv de reparare a ADN-ului și peste 200 de reacții enzimatice. Evaluările clinice ale formulărilor topice conținând această vitamină au identificat o gamă largă de beneficii pentru îngrijirea pielii. Folosirea produselor cosmetice care conțin niacinamidă are următoarele efecte: • - reducerea aspectului de pete hiperpigmentate, roșeață (inclusiv rozacee), îngălbenire;

 • - ajută la refacerea barierii pielii și a nivelului de hidratare;

 • - îmbunătățește și reduce aspectul de pori dilatați;

 • - reduce aspectul ridurilor (anti-aging);

 • - reduce acneea;

 • - protejează în fața efectelor expunerii la radiații UVA & UVB;

 • - uniformizează textura pielii.


Niacinamida este benefică tuturor tipurilor de ten, în special tenului sensibil, cu rozacee. 


Niacinamida este inclusă în multe produse cosmetice care pot fi folosite împreună cu alte produse care conțin: retinol (reduce eventualele iritații cutanate), filtre solare, umectanți (acid hialuronic, glicerină, etc.) și acizi grași (din uleirui și unturi vegetale). În schimb, nu se recomandă folosirea ei împreună cu anumite forme de vitamina C și acizi AHA și BHA, în același produs din cauza pH-ului. Niacinamida acționează la un pH între 5-7, pe când vitamina C și acizii au nevoie de un pH mai scăzut. Folosirea lor concomitentă determină o modificare a pH-ului și, pe lângă faptul că activii nu vor funcționa, poate produce roșeață și iritații datorită transformării niacinamidei în niacină. Astfel, se recomandă folosirea lor în momente diferite - fie seara, fie dimineața - sau cu minim 30 minute pauză între ele. 


Concentrația de niacinamidă, dintr-un produs cosmetic, necesară pentru a avea toate beneficiile de mai sus, este de 5%. La această concentrație, vitamina este bine tolerată de piele și nu are aproape nici un efect advers. Orice creștere în concentrație poate avea efecte iritante și inflamatoare asupra pielii. 


Este recomandată tuturor fenotipurilor Baumann. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Practice (2014), pag. 103-112


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 126-128Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 20 Rezultate

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Setare Direcție Ascendentă

Afișare 1-12 din 20 Rezultate