Ulei de jojoba

INCI: simmondsia chinensis seed oil


Uleiul de jojoba este extras din semințele de jojoba, fiind, de fapt, o ceară lichidă. Foarte similar ca și consistență cu sebumul uman, uleiul de jojoba este considerat a fi un hidratant natural și un ingredient care vindecă și lasă pielea moale și catifelată.


Constituenți importanți: trigliceride, acizi grași (lonileic, linolenic, oleic si arahdonic) și steroli. 


Proprietăți:


- protector al filmului hidrolipidic al pielii


- protejează pielea de deshidratare


- emolient și nutritiv în profunzime


- menține suplețea și elasticitatea pielii


- echilibrant al secreției de sebum


- catifelează și netezește pielea


- favorizează pătrunderea principiilor active în piele


Datorită profilului chimic asemănător cu al sebumului uman, uleiurl pătrunde rapid în piele și lasă o senzație uscată. Însă, nu este recomandat în cantitate mare tenului gras, ci doar în cazul tenului uscat și sensibil. 


Fenotipuri Baumann recomandate: DRNT, DRNW, DRPT, DRPW, DSNT, DSNW, DSPT, și DSPW. 


Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 31 - 33


Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 40 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 40 Rezultate