Ovăz

INCI: Avena sativa extract / Avena sativa kernel


Ovăzul/ Avena sativa este folosit de sute de ani în tratarea iritațiilor cutanate și în special a pielii uscate și descuamate. In ultimele decenii, ovăzul coloidal (ovăz măcinat în granule foarte fine) a fost folosit pentru calmarea afecțiunilor de piele precum eczema, pișcături de insecte, iritații, alergiilor de contact, etc. 


Constituenți importanți: polizaharide (60-85%),proteine și enzime (superoxide dismutase, 10-20%) , betaglucan (5%), saponine, lipide, polifenoli (inclusiv acid cafeic si acid ferulic), vitamina E, complex vitamina B, acid fitic, avenantramide. 


Principala acțiune este de a stopa pierderea apei din țesutul cutanat (transepidermal water loss - TWL) și de a proteja pielea de radiații și alți factori externi. 


 Proprietăți: 



  • anti-inflamator puternic 

  • antialergic

  • antioxidant

  • antimicrobian

  • îmbunătățește nivelul de hidratare a pielii

  • calmează iritațiile pielii, pruritul, ajută la vindecarea rănilor cutanate.


Combinația de substanțe active din ovăzul coloidal este potrivită pentru îngrijirea afecțiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi curățarea, hidratarea, protejarea și amelioararea iritațiilor pielii. Astfel, ovăazul coloidal este recomandat în special pentru tenurile sensibile, cu rozacee, și în cazul dermatitei atopice. 


In general este ingredientul este folosit in produse cosmetice pentru toate tipurile de ten, în special cel sensibil și tenul afectat de acnee și alte iritații și leziuni. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, dar în special tenurile sensibile și uscate - DSNT, DSNW, DSPW. 



Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 253 - 256

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 24 Rezultate

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Setare Direcție Descendentă

Afișare 1-12 din 24 Rezultate