Arbore de ceai

INCI: melaleuca alternifolia leaf oil


Arborele de ceai este un arbuste nativ Australiei din a căror frunze se extrage, prin distilare cu aburi, uleiul de arbore de ceai. Cercetările recente arată efectele pozitive în utilizarea extractului în tratarea acneei, dermatitei seboreice și chiar anti-cancerigen în cazul formelor de cancer de piele. 


Constituenți importanți: uleiul de arbore de ceai conține mai mult de 100 substanțte active, incluzând 1,8-cineole, terpinen-4-ol, alpha-terpineol, și gamma-terpinen. 


Proprietăți: 



  • antibacterian

  • antifungic, antimicrobian

  • antiseptic și antiviral

  • purifiant, curăță pielea afectată de diverse infecții


Ingredientul cosmetic este folosit în principal în purificarea și curățarea pielii și îngrijirea tenului gras, cu probleme și acnee. Datorita proprietăților antifungice și antibacteriene, uleiul de arbore de ceai se folosește și la îngrijirea scalpului cu probleme și, în general, în infecțiile cutanate. 


In general este ingredientul este folosit in produse cosmetice pentru toate tipurile de ten, în special cel sensibil și tenul afectat de acnee și alte leziuni infectate. 


Fenotipuri Baumann recomandate: toate tipurile, dar în special tenurile sensibile și uscate - DSNT, DSPT, DSNW, DSPW, OSNT, OSPT, OSNW și OSPW.



Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (2014), pag. 297 - 300

Setare Direcție Descendentă

Afișare 7 Articol(e)

Setare Direcție Descendentă

Afișare 7 Articol(e)